ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

favicon

Εξατομικευμένη αντιμετώπιση κάθε περιστατικού με τις κατάλληλες θεραπείες

Υπηρεσίες

Στην κλινική ANTONELLIS DENTAL SPECIALISTS, στο Χαλάνδρι, σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε οδοντιατρικού σας προβλήματος. Ο οδοντίατρος ΑΝΤΩΝΕΛΛΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ DDS, MS με την ομάδα του αντιμετωπίζει εξατομικευμένα κάθε περιστατικό, εφαρμόζοντας τις κατάλληλες θεραπείες.

 • Οδοντικά Εμφυτεύματα
 • Μοσχεύματα και Οστικές Αναπλάσεις
 • Εξαγωγές – Ολικές Οδοντοστοιχίες – Teeth in a day – All-on-X
 • Full Mouth Reconstruction – Θήκες – Γέφυρες
 • Σφραγίσματα και Κεραμικά Επένθετα
 • Ψηφιακή Σχεδίαση Χαμόγελου – Digital Smile Design
 • Αισθητική – Κοσμητική Οδοντιατρική – Όψεις Πορσελάνης
 • Λεύκανση
 • Θεραπεία Ουλίτιδας – Καθαρισμός/Αποτρύγωση
 • Θεραπεία Περιοδοντίτιδας – Περιεμφυτευματίτιδας
 • Νάρθηκες Άπνοιας
 • Νάρθηκες Βρυγμού/Σταθεροποίησης
 • Αθλητικοί Νάρθηκες

Εξαγωγές - Ολικές Οδοντοστοιχίες - Teeth in a day - All-on-X

Όλες οι εξαγωγές δοντιών πραγματοποιούνται τελείως ατραυματικά και ανώδυνα στην κλινική μας. Μετεγχειρητικές – μετεξακτικές οδηγίες προσφέρονται προφορικώς και γραπτώς σε όλες τις περιπτώσεις και σε κάθε περίπτωση αποριών – επιπλοκών είμαστε διαθέσιμοι και τηλεφωνικά, για την επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος.

Η κλινική μας εξειδικεύεται και στην κατασκευή Ολικών Οδοντοστοιχιών (κινητών) είτε για ασθενείς που έχουν ήδη για χρόνια οδοντοστοιχίες, είτε για ασθενείς στους οποίους πρόκειται να εξαχθούν όλα τα δόντια. Σε κάθε περίπτωση χρησιμοποιούμε μόνο Premium Brands υλικών, προκειμένου η οδοντοστοιχία να έχει την πλέον φυσική εμφάνιση, την καλύτερη μασητική λειτουργία και μακροβιότητα.

Εάν σας προβληματίζει το ενδεχόμενο απώλειας όλων των δοντιών σας και το τραυματικό στάδιο της ολικής οδοντοστοιχίας, πρωτόκολλα όπως το Teeth-In-A-Day & All-on-X προσφέρουν την καλύτερη λύση. Στόχος των συγκεκριμένων πρωτοκόλλων, είναι η παράδοση μιας ακίνητης γέφυρας επί των εμφυτευμάτων την ίδια ή την επόμενη μέρα από τη συνεδρία τοποθέτησής τους. Έτσι ο ασθενής δεν υφίσταται το προβληματικό στάδιο από ψυχολογική, αλλά και λειτουργική άποψη της ολικής οδοντοστοιχίας και περνάει σε μια ακίνητη προσωρινή γέφυρα κατευθείαν. Επισκεφθείτε μας για να ενημερωθείτε σχετικά με τις πολλές δυνατότητες των συγκεκριμένων πρωτοκόλλων, που αποτελούν θεραπεία ρουτίνας στις σύγχρονες επανορθωτικές κλινικές της Αμερικής.

Full Mouth Reconstruction - Θήκες - Γέφυρες

Όταν τα φυσικά δόντια έχουν αποδυναμωθεί σημαντικά από μηχανική άποψη λόγω ενδοδοντικών θεραπειών (απονευρώσεις), καταγμάτων κ.τ.λ., ή όταν επιθυμούμε μεγάλες αλλαγές σχήματος των δοντιών ή κάλυψη δυσχρωμικών δοντιών, τότε ο προσθετολόγος είναι ο πλέον ειδικός στην κατασκευή ολοκεραμικών στεφανών (θήκες). Το ίδιο ισχύει και όταν για διάφορους λόγους η τοποθέτηση ενός εμφυτεύματος για την αντικατάσταση ενός φυσικού δοντιού που έχει εξαχθεί δεν είναι δυνατή και απαιτείται η κατασκευή γέφυρας.

Πολλές φορές, επίσης, τα φυσικά δόντια έχουν φθαρεί σε τέτοιο βαθμό, που απαιτείται μια ολική ανακατασκευή του οδοντικού φραγμού με συνδυασμό θηκών, γεφυρών, εμφυτευμάτων κ.τ.λ. Το ίδιο ισχύει και σε περιπτώσεις όπου με την πάροδο των ετών, έχουν κατασκευαστεί κατά καιρούς θήκες και γέφυρες χωρίς ένα συνολικό σχεδιασμό, πολλές φορές κακότεχνα για να καλύψουν βιαστικά ένα άμεσο πρόβλημα του ασθενούς. Αυτό που παρατηρείται κυρίως στις ηλικίες των 45-65 ετών, είναι η σταδιακή συσσώρευση οδοντιατρικών εργασιών (θήκες, εκτεταμένα σφραγίσματα, απονευρώσεις) που λόγω έλλειψης συντονισμένου σχεδίου κατασκευής τους εξαρχής, πλέον αρχίζουν και καταρρέουν. Η λύση είναι το Full Mouth Reconstruction μετά από μια διεξοδική διαγνωστική ανάλυση της οδοντικής κατάστασης του ασθενούς.

Σφραγίσματα και Κεραμικά Επένθετα

Είναι εντυπωσιακό το πως μέχρι και απλές θεωρητικά επανορθωτικές διαδικασίες, όπως τα σφραγίσματα, μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα εάν δεν πραγματοποιηθεί η σωστή διάγνωση και ο σωστός προγραμματισμός. Πολλές φορές πραγματοποιούνται σφραγίσματα σε περιπτώσεις που ξεπερνούν σε απαιτήσεις μηχανικής αντοχής τις προδιαγραφές των υλικών που χρησιμοποιούνται (συνήθως ρητίνες, αμάλγαμα κ.τ.λ.). Ως αποτέλεσμα, τα φυσικά δόντια συχνά οδηγούνται σε θραύσεις και κατάγματα, πολλές φορές μη επανορθώσιμα. Αποκαταστάσεις όπως τα κεραμικά επένθετα αποτελούν πολλές φορές τη λύση σε τέτοιες καταστάσεις εξασφαλίζοντας ανώτερη αισθητική και μακροβιότητα.

Ψηφιακή Σχεδίαση Χαμόγελου - Digital Smile Design

Η ψηφιακή τεχνολογία μάς έχει δώσει, εδώ και χρόνια, τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε αλλαγές στο σχήμα και το μέγεθος των προσθίων δοντιών ψηφιακά, και να δούμε αμέσως πώς αυτές θα φαίνονται στο πρόσωπο του ασθενούς. Αυτό πραγματοποιείται τελείως ατραυματικα, ανώδυνα και το σημαντικότερο αναστρέψιμα, χωρίς να γίνει καμία επέμβαση στα δόντια του ασθενούς. Το ψηφιακό σχέδιο, επίσης, μπορεί να μεταφερθεί με ρητίνη για πρόβα στο στόμα του ασθενούς, η οποία δεν συγκολλάται και αφαιρείται εύκολα και ανώδυνα στο τέλος της συνεδρίας.

Αισθητική - Κοσμητική Οδοντιατρική - Όψεις Πορσελάνης

Οι κεραμικές όψεις αποτελούν, εδώ και δεκαετίες, το κορυφαίο πρωτόκολλο θεραπείας σε περιπτώσεις που οι ασθενείς επιθυμούν την αναζωογόνηση του χαμόγελού τους. Φθαρμένα και σπασμένα δόντια, βελτιώσεις στο σχήμα, στη θέση, και στο χρώμα των δοντιών, καθώς και κλείσιμο κενών και διαστημάτων, είναι μερικοί από τους λόγους που πολλοί ασθενείς επιλέγουν ένα σχέδιο θεραπείας με συγκολλούμενες όψεις πορσελάνης. Το συγκεκριμένο πρωτόκολλο αποτελεί το πλέον συντηρητικό σχέδιο επανορθωτικής και αισθητικής/κοσμητικής επέμβασης, διατηρώντας όσο το δυνατόν περισσότερη οδοντική ουσία, τροχίζοντας τα δόντια από πολύ λίγο έως και καθόλου κάποιες φορές. Ο σωστός σχεδιασμός από προσθετολόγο και η επιλογή των πλέον αισθητικών και ανθεκτικών υλικών, όπως π.χ. κεραμικά υλικά σε αντίθεση με ρητίνες, αποτελούν τους βασικούς παράγοντες της επιτυχούς έκβασης αυτών των θεραπειών.

Λεύκανση

Πολλά προϊόντα είναι σήμερα διαθέσιμα για τη λεύκανση των δοντιών. Αυτά περιλαμβάνουν συστήματα με εξατομικευμένα διαφανή «μασελάκια» και λευκαντικό gel για εφαρμογή στο σπίτι και συστήματα λεύκανσης στο ιατρείο. Επισκεφθείτε μας για να ενημερωθείτε σχετικά με τις δυνατότητες και τους περιορισμούς των διαφόρων υλικών και για να διαπιστώσετε εάν είστε κατάλληλος/η υποψήφιος/α για λεύκανση και για το ποιο πρωτόκολλο είναι το καλύτερο για την περίπτωσή σας.

Νάρθηκες Βρυγμού/Σταθεροποίησης

Ένας νάρθηκας βρυγμού ή σταθεροποίησης είναι ένας νάρθηκας υψηλής εξατομίκευσης για το εκάστοτε περιστατικό, που εφαρμόζεται σε περιπτώσεις που οι ασθενείς τρίζουν, τρίβουν και σφίγγουν τα δόντια τους κατά τη διάρκεια του ύπνου, ή έχουν ιστορικό πόνου και δυσλειτουργίας από τις κροταφογναθικές διαρθρώσεις, ή έχουν ολοκληρώσει μια ολική ανακατασκευή του οδοντικού φραγμού τους με θήκες, γέφυρες, εμφυτεύματα και όψεις πορσελάνης. Κατασκευάζονται μετά τη λήψη αποτυπωμάτων των δοντιών και η ανάλυσή τους γίνεται σε μια συσκευή που λέγεται αρθωτήρας και αναπαράγει τις κινήσεις των γνάθων του ασθενούς. Το υλικό κατασκευής τους είναι συνήθως ακρυλική διαφανής ρητίνη. Οι επαφές των δοντιών στο νάρθηκα ρυθμίζονται έτσι, ώστε να παρέχεται η σωστή καθοδήγηση της κάτω γνάθου όταν κινείται πλάγια και προς τα εμπρός. Αυτοί οι υψηλής εξατομίκευσης νάρθηκες όχι μόνο προστατεύουν τα δόντια από βλαπτικές συνήθειες, αλλά υποστηρίζουν και τις κροταφογναθικές διαρθώσεις και χαλαρώνουν τους μασητήριους μυς.

Αθλητικοί Νάρθηκες

Ο όρος “mouthguard” ή “μασελάκι” συνήθως χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια πληθώρα ναρθήκων, από απλούς αθλητικούς νάρθηκες του εμπορίου, έως εξειδικευμένους νάρθηκες, κατασκευασμένους με υψηλή εξατομίκευση για τον εκάστοτε ασθενή. Πρόκειται συνήθως για ενδοτικού τύπου νάρθηκες, που κατασκευάζονται είτε για την άνω, είτε για την κάτω γνάθο, με σκοπό να προστατεύουν τα δόντια από το τραύμα και να απορροφούν τις δυνάμεις των κρούσεων με την ελαστικότητά τους. Υπάρχουν ακόμα ενδείξεις ότι οι ενδοτικοί αυτοί μαλακοί νάρθηκες, βοηθούν στην πρόληψη διασείσεων που σχετίζονται με αθλήματα επαφής και χτυπήματα στο σαγόνι ή το κεφάλι.

Νάρθηκες Άπνοιας Ύπνου

Σε περιπτώσεις άπνοιας ύπνου ήπιου βαθμού, ένας νάρθηκας άπνοιας ύπνου είναι μια καλή λύση. Αυτοί οι νάρθηκες λειτουργούν, επανατοποθετώντας την κάτω γνάθο και τη γλώσσα πιο μπροστά κατά τη διάρκεια του ύπνου, ανοίγοντας έτσι τον αεραγωγό και διευκολύνοντας την αναπνοή.

Οι έρευνες υποστηρίζουν τη χρήση ναρθήκων άπνοιας ύπνου σε περιπτώσεις μικρού ή και μέτριου βαθμού άπνοιας. Εάν έχετε άπνοια ύπνου και δεν μπορείτε να ανεχτείτε μια συσκευή CPAP, επισκεφθείτε μας για να συζητήσουμε σχετικά με την κατασκευή ενός νάρθηκα άπνοιας ύπνου.

uphresies-xamogelo

Επικοινωνήστε μαζί μας για ότι σας απασχολεί και κλείστε ένα ραντεβού

ANTONELLIS DENTAL SPECIALISTS